ORTAÖGRETİM DİN KÜLTÜRU VE AHLAK BİLGİSİ PROGRAMLARINDA HZ PEYGAMBER ÖGRETİMİ - Mustafa BAYAR (Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2013)
İnsanlar için üstün ahlak ömeği olan Hz Muhammed, Allah tarafından gönderilen son peygamberdir. Hz Peygamberin görevi, Allah'ın mesajlarını insanlara tebliğ etmek ve yaşayarak insanlara ömek olmaktır. Kuran'ın dolayısıyla İslam'ın doğru anlaşılabilmesi ve uygulanabilmesi için Hz Peygamberin bütün yönleriyle tanınması gerekir. Bu makalenin amacı ortaöğretim Din KültorO ve Ahlak Bilgisi programlan çerçevesinde Hz Peygamber öğretiminin örgün din eğitimi içerisindeki durumunu incelemektir. Araşbrma, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu olarak okurulmaya başlandığı 1982 yılı ve sonrası Ortaöğretim müfredat programları ile sınırlıdır.