ОСОБЛИВОСТІ СПРОЩЕНОЇ СИСТЕМИ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ НА МАЛИХ ПІДПРИЄМСТВАХ В УКРАЇНІ - К. В. Стасюкова; Г. Б. Пчелянська; А. В. Ткачук (Ekonomìka Harčovoï Promislovostì, 2018)
Облік є незамінною частиною діяльності будь-якого підприємства. Керівництво компанії повин- но суворо дотримуватися вимог українського законодавства. Бухгалтерський облік є майже самим ва- жливим з джерел інформації про господарську діяльність підприємства. Проте існують певні спро- щення, які можуть бути корисними для тих суб'єктів економіки, як малий бізнес. Статус суб'єкта малого підприємництва чітко визначено в законодавчих актах. Малі підприємства - це комерційні підприємст- ва, які відповідають встановленим критеріям. Звичайно, як і на інших підприємствах, облік на малих підприємствах повинен здійснюватися в певному порядку, що забезпечить своєчасну і надійну фінан- сову та управлінську інформацію, але в той же час відрізняється від них. Особливості спрощення сис- теми обліку на таких підприємствах будуть розглянуті в даній статті.