La filosofia de l’exili d’Eduard Nicol - Oriol Farrés (Enrahonar: Quaderns de Filosofia, 2010)
Aquest article és una recerca sobre la filosofia de l’exili d’Eduard Nicol. Partint del seuassaig El problema de la filosofía hispánica (1961) i de la fenomenologia de l’expressió nicoliana,es farà un recorregut entorn de les seves reflexions sobre els conceptes de «comunitat», «ethos», «filosofia» i «areté», tot contraposant-les amb algunes de les idees que apareixena l’assaig d’Ortega y Gasset España invertebrada (1921). La comparació entre ambdósfilòsofs servirà per comprendre les seves respectives posicions eticopolítiques de fons. Finalment,s’intentarà plantejar alguns dels punts de la filosofia nicoliana que, avui dia, encarapoden tenir interès.