طراحی مدل اندازه گیری رضایت دانشجویان از کتابخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان بااستفاده از تحلیل عاملی تاییدی - روح الله رضائی (کتابداری و اطلاع‌رسانی, 2013)
هدف: هدف این طراحی مدل، اندازه‌گیری رضایت دانشجویان از کتابخانة دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان با استفاده از تحلیل عاملی تأییدی بود. روش: به لحاظ روش پژوهش، این تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی است. جامعة آماری این تحقیق را تمامی دانشجویان کارشناسی ارشد عضو کتابخانة دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان تشکیل می‌دهند (832 =N) که با توجه به جدول بارتلت و همکاران (2001)، تعداد 168 نفر از آنان از طریق نمونه‌گیری تصادفی ساده برای انجام تحقیق انتخاب شدند. برای گردآوری داده‌ها، از پرسشنامه استفاده گردید. روایی محتوایی پرسشنامه با نظر پانلی از متخصصان و کارشناسان، تأیید شد. به منظور بررسی روایی سازه (شامل روایی همگرا، تشخیصی و منطقی) و پایایی ابزار تحقیق و برآورد مدل اندازه‌گیری پژوهش، از تحلیل عاملی تأییدی از طریق نرم‌افزار AMOS20 استفاده شد. یافته‌ها: یافته‌های تحقیق نشان داد اهمیت هر پنج عامل بررسی شده در قالب مدل مفهومی پژوهش، بر اساس داده‌های میدانی، مورد تأیید قرار گرفته است (برازش مناسب مدل). این عوامل شامل کیفیت خدمات، تسهیلات و فضای کتابخانه، کیفیت منابع کتابخانه‌ای، خدمات پشتیبانی و زیرساختها و امکانات، دارای رابطه‌ای معنادار با سازة اصلی مورد مطالعه یعنی رضایت دانشجویان از کتابخانة دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان بودند. نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج کسب شده می‌توان نتیجه گرفت زیربنای تئوریکی تحقیق معتبر بوده و مدل/ مقیاس توسعه داده شده، برای سنجش میزان رضایت دانشجویان از کتابخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان مناسب بود.