PORSELEN İZOLATÖRLERDE İZOLASYON PROBLEMLERİ - Engin Çetin; Meriç Çetin; N. Lerzan Özer (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2005)
Elektrik tesislerinde kullanılan porselen izolatörler, sistemin sağlıklı bir şekilde çalışması ve malzeme izolasyonunun mükemmel bir şekilde sağlanması açısından oldukça önemli malzemelerdir. İzolatör yapımında hammadde olarak kullanılan materyallerin özellikleri, bununla birlikte çevresel faktörler, izolatör dayanımını ve faaliyetini etkileyen faktörlerdir. Bu çalışmada, çevresel etkiler ve porselen izolatör yapımında kullanılan malzemeler incelenmiş, bunların izolasyona ve sistemin sağlıklı bir şekilde çalışmasına olan tesirleri araştırılmıştır.