Dil Öğretimi Felsefesi - Şükriye Ruhi (Dilbilim Araştırmaları Dergisi, 1993)
Anadili öğretimindeki temel sorumluluğumuz ise, bu türden bir yaratma eylemini çocuklarımızda korumak, geliştirmek, hatta var olan yaratıcılığı köreltmemektir. Bu yazıda, özellikle ilköğretim aşamasındaki çocukların yazılı dil kullanımlarından bazı örnekler verilecektir. Ayrıca, bu yazının odağı olmamakla birlikte, bu örnekler yabancı dil olarak İngilizce öğrenmekte olan üniversite