NOŢIUNEA, IMPORTANŢA ŞI NATURA JURIDICĂ A EXECUTĂRII SILITE - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Sociale, 2015)
Investigaţia abordează instituţia executării silite, care este un proces, o consecutivitate de acte şi fapte materiale, reglementate de legea pozitivă, îndreptat spre transpunerea în realitatea obiectivă a dispozitivului hotărârii judecătoreşti susceptibile de executare. Executarea silită este ultima fază a procesului civil şi una dintre formele de manifestare a acţiunii civile. Cuvinte-cheie: procedură de executare, executare silită, executori judecătoreşti, proces civil.