Dr Jadwiga Bronicka-Rauhut (1930–2022) – wspomnienie - Stanisław Suchodolski (Archeologia Polski, 2024)
Wspomnienie o Jadwidze Rauhutowej, wybitnym archeologu wczesnego średniowiecza, wieloletnim pracowniku Instytutu Archeologii i Etnologii PAN. Brała udział m.in. w badaniach zamku i cmentarzyska w Czersku na Mazowszu.