Zajem podatkov za grafični del baze podatkov v GIS-ih - Zmago Fras (Dela, 1992)
Zajem podatkov je najobsežnejša naloga pri uvajanju G/S-a v določeno okolje. Ker je cenovno največja postavka, je potrebno zelo dobro preučiti katere podatke potrebujemo, kje jih lahko dobimo in na kakšen način jih lahko pretvorimo v obliko razumljivo GIS orodjem. Tematika zajema podatkov je v prispevku obdelana iz teoretičnega in praktičnega vidika. Pri slednjem je dan povdarek postopkom zajema izvedenih podatkov in digitalnem ortojotu kot možnem osnovnem informacijskem sloju v GIS.