Профілактика травматизму під час практичних занять із фізичного виховання зі студентами технічного навчального закладу - Олег Васильович Гребік (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2016)
У статті теоретично обґрунтовано профілактичні умови попередження травматизму в процесі фізичного виховання студентів у вищому технічному навчальному закладі. Науковими дослідженнями та практикою фізичного виховання доведено, що систематичне виконання фізичних вправ сприяє зміцненню здоров’я, поліпшенню роботи основних систем організму. Проте виконання рухових дій повинно відбуватися за певними правилами, їх недотримання призводить до різноманітних травм, які негативно впливають на весь організм людини. Отримання травми в процесі фізичного виховання серед студентів були й залишаються серйозною проблемою. Унаслідок травми виникає втрата робочого часу для надання першої допомоги й наступного медичного лікування та реабілітації потерпілого, що збитково для навчально-виховного процесу. Тому профілактика травматизму – найкращий засіб у боротьбі з травмами