ПРІОРИТЕТНІ ЗАХОДИ ПІДВИЩЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ ДП «ЖИТОМИРСЬКИЙ НАУКОВО-ВИРОБНИЧИЙ ЦЕНТР СТАНДАРТИЗАЦІЇ, МЕТРОЛОГІЇ ТА СЕРТИФІКАЦІЇ» - Інна Грабчук; Віта Бугайчук; Тетяна Костюк (Економіка та суспільство, 2022)
У дослідженні встановлено, що в умовах ринкової економіки за критерій економічної ефективності найчастіше приймається максимізація прибутку від виробництва і реалізації продукції за мінімальних витрат. Визначено, у ДП «Житомирстандартметрологія» найбільший внесок у зростання економічних показників забезпечили послуги з метрології та сертифікації продукції та послуг. Науково-технічний потенціал підприємства дозволяє творчо, в короткі терміни та з високою якістю виконувати роботи із метрології, оцінки відповідності, сертифікації, стандартизації та випробувань і надавати послуги на рівні вимог міжнародних стандартів. Обґрунтовано, що перспективними напрямами економічного розвитку ДП «Житомирстандартметрологія» мають стати двостороння співпраця із європейськими центрами сертифікації, оновлення засобів калібрувальної лабораторії, розширення повноважень за технічним регламентом та розвиток напрямів сертифікації систем управління та покращення матеріально-технічної бази.