A implicación da comunidade na mellora da convivencia escolar: o procedemento conciliador - Emilio J. Veiga-Río; Eduardo Rodríguez-Machado (Revista de Estudios e Investigación en Psicología y Educación, 2015)
A recente publicación do D. 8/2015 do 8 de xaneiro, polo que se desenvolve a Lei 4/2011, do 30 de xuño, de convivencia e participación da comunidade educativa en materia de convivencia escolar. Así pois queremos destacar unha das ferramentas básicas que debemos desenvolver hoxe en día na maioría de centros educativos. Son os procedementos conciliadores instrumentos que pretenden favorecer a implicación e o compromiso do alumno ou alumna corrixido/a e da súa familia no caso de outras medidas preventivas aplicadas con anterioridade non teña sortido o efecto buscado.