NEFRET SÖYLEMİ VE POLİTİK DOĞRU ÜZERİNE: KUZEY DAKOTA HUKUK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE ELEŞTİRİLER - Didem ÖZALPAT (Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, 2019)
Bir ters etki döneminde yaşıyoruz. Baskın politik kültür, çoğulcu toplumun doğasına ilişkin olumsuzluklarla geçen otuz yıldan sonra bizlere belirli meselelerin çözüme kavuştuğunu söylüyor: Kadın Hakları hareketi sona erdi. Kadınlar artık eşit haklara sahip. Medeni Haklar Hareketi tamamlandı. Siyahi Amerikalılar eşit vatandaşlar olarak kabul ediliyor. Cinsel devrim bitti: Rızası olmak kaydıyla yetişkinler istediklerini yapmakta özgürler. Ancak bu varsayımların hiçbiri doğru değil. Elbette her şey eskisinden daha iyi. Örneğin, kadınlar ve siyahi Amerikalılar eskisinden daha çok olanaklara sahipler fakat bu meselelerin hiçbiri çözüme kavuşturulmuş değil. Sadece mücadeleler daha ince bir hal aldı.