Seminarium „Otwarte Zasoby Edukacyjne” (Toruń, 7 października 2009 r.) - Izabella Milewska-Warta (Toruńskie Studia Bibliologiczne, 2010)
Artykuł relacjonuje przebieg Seminarium „Otwarte Zasoby Edukacyjne”, które odbyło się 7 października 2009 r. w Bibliotece Pedagogicznej w Toruniu, a zorganizowane zostało wspólnie przez serwis „Elektroniczna Biblioteka Pedagogiczna SBP” oraz toruńską książnicę. Sprawozdanie zawiera podstawowe informacje o tematyce spotkania, jego przebiegu i uczestnikach oraz skrótowy opis merytorycznej treści prezentowanych na nim wystąpień. Relacja podkreśla, że zagadnienia, których dotyczyły referaty, były bogato ilustrowane przykładami, jak i użytecznymi, praktycznymi wskazówkami.