Iдейно-свiтогляднi розвiдки Августина Волошина - Lyudmyla Nyorba (Актуальні проблеми духовності, 2017)
Автор висвiтлює дiяльнiсть i творчiсть одного iз маловiдомих в рядi регiонiв України суспiльного та полiтичного дiяча мiжвоєнного перiоду Августина Волошина. В статтi акцентується увага на тому, що, спираючись на передовi iдеї свiтових i вiтчизняних мислителiв, вiн розробив теоретичнi i свiтогляднi засади нацiонального вiдродження закарпатських українцiв.