Некоторые вопросы правового регулирования совместной собственности супругов. Ерлі- зайыптылардың бірлескен ортақ меншігінің құқықтық реттелуінің сұрақтары. - G. G. Nurahmetova. (Хабаршы. Заң сериясы, 2016)
Данная статья посвящена вопросам правового регулирования совместной собственности супругов. Общей совместной собственностью супругов является любое нажитое ими в период брака движимое и недвижимое имущество. В настоящее время в Казахстане расширилась сфера имущественных отношений, особенно в части перехода прав на недвижимое имущество. В связи с обязательной регистрацией прав на недвижимое имущество и сделок с ним в практике регистрирующих органов встал вопрос о порядке регистрации права совместной собственности супругов. В статье рассмотрен порядок регистрации прав, если недвижимое имущество приобретено на имя одного из супругов. Аталған мақала ерлі- зайыптылардың бірлескен ортақ меншігінің құқықтық реттелуінің сұрақтарына арналған. Ерлі- зайыптылардың бірлескен ортақ меншігі некекезінде жинаған жылжымайтын және жылжитын мүліктері болып табылады. Қазіргі кезеңде Қазақстанда мүліктік қатынастардың қолдану аясы кеңейді,оның ішінде жылжымайтын мүліктердің ауысу құқығы. Жылжымайтын мүліктерді міндетті түрде тіркеуге байланысты және мәмілелерді тіркеуге байланысты практикалық органдарда ерлі- зайыптылардың бірлескен ортақ меншігін тіркеу тәртібі туралы сұрақтар туындады. Мақалада жылжымайтын мүліктерді ерлі- зайыптылардың біреуінің атына алынған кездегі жағдайы қарастырылған.