Типологічне "обличчя" театральної періодики Одеси кінця ХІХ — початку ХХ століття - О. І. Хобта (Vìsnik Odesʹkogo Nacìonalʹnogo Unìversitetu: Bìblìotekoznavstvo, Bìblìografoznavstvo, Knigoznavstvo, 2014)
У статті досліджуються особливості зародження та становлення театральної періодики Одеси кінця ХІХ — початку ХХ століття, а також  розглянуто формування типологічного ряду театральних видань.