Stoletnica rojstva akademika Mihaila Petruševskega - Kajetan Gantar (Keria: Studia Latina et Graeca, 2011)
Mihail Petruševski (1911–1990) predstavlja nedvomno eno največjih imen makedonske humanistike, ime, ki je z zlatimi črkami zapisano v analih Univerze sv. Cirila in Metodija v Skopju in Makedonske akademije znanosti in umetnosti.