بررسی موانع پرورش ماهیان گرم آبی از دیدگاه آبزی پروران استان گلستان - محمد رضا محبوبی; نرگس حسن آبادی (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان, 2014)
این تحقیق با هدف شناخت موانع پرورش ماهیان گرمابی از دیدگاه آبزی پروران استان گلستان انجام شده است. تحقیق توصیفی و از نوع پیمایشی و جامعه آماری شامل 147 نفر پرورش دهنده ماهیان گرمابی بودند که به شیوه تمام شماری تمامی آنان انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بود که برای تعیین روایی آن از نظرات متخصصان شیلات و ترویج کشاورزی استفاده شد. برای به دست آوردن پایایی ابزار تحقیق،30 پرسشنامه در خارج از منطقه جغرافیایی تحقیق تکمیل شد و در نتیجه مقدار ضریب آلفای کرونباخ 76/0 به دست آمد. نتایج حاصل نشان داد مهمترین موانع پرورش ماهیان گرم آبی کافی نبودن تعداد کلاس¬های آموزشی ترویجی، مسئله مالکیت منابع آب، کمبود اعتبارات و حمایت¬های دولتی، مشکل حذف یارانه¬ها و افزایش قیمت سوخت، رعایت نکردن اصول بهداشتی توسط کارکنان، شکوفایی جلبک¬ها، عدم وجود خصلت خطر پذیری در آبزی پروران و کمبود کود شیمیایی بود. لزوم حمایت دولت و کمک آن در تثبیت قیمت آبزیان و آموزش مهارت¬های کارآفرینانه به آبزی پروران از پیشنهادهای این مطالعه بوده است.