ŞUBE REHBER ÖĞRETMENLERİNİN GÖRÜŞLERİNE GÖRE 6., 7. VE 8. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN REHBERLİK VE DANIŞMA İHTİYAÇLARI - Şahin Kesici (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2007)
Bu çalışmanın amacıAltıncı, Yedinci ve Sekizinci sınıf öğrencilerinin rehberlik ve danışma ihtiyaçlarını, şube rehber öğretmenlerinin görüşlerine göre tespit etmektir. Bu çalışmada nitel araştırma tekniği kullanılmıştır. Araştırmada verilerin toplanmasında veri toplama yöntemi olarak yarıyapılandırılmışgörüşme formu kullanılmıştır. Görüşmeler, 2006-2007 Eğitim öğretim yılında Konya Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlıöğretmenlerden oluşmaktadır. Elde edilen veriler Nvivo2’ ye kodlanmışve daha sonra kategoriler tespit edilmiştir. Araştırma sonucunda ortaya çıkan bulgular tartışılmışve sonuçlarla ilgili öneriler geliştirilmiştir.