ارزش اخباری مثبت شناسایی IgM اختصاصی در تشخیص عفونت حاد سرخجه - Seyed-Mahmood Seyed-Khorrami; Talat Mokhtari-Azad; Jila Yavarian; Nahid Moghadam-Nia; Azadeh Shadab; Fatemeh Adjaminezhad-Fard; Azam Sabouri; Fatemeh Saadatmand; Nazanin-Zahra Shafiei-Jandaghi (مجله دانشکده پزشکی اصفهان, 2016)
مقدمه: ارتباط بین ناهنجاری‌های مادرزادی و عفونت اولیه‌ی سرخجه به خصوص در سه ماهه‌ی اول بارداری سبب الزامی شدن واکسیناسیون همگانی گردید. شناسایی IgM (Immunoglobulin M) اختصاصی سرخجه، متداول‌‌ترین روش آزمایشگاهی تشخیص عفونت اولیه‌ی سرخجه می‌باشد. در ایران پس از واکسیناسیون سراسری، اپیدمی بیماری سرخجه گزارش نشده است. با این حال، موارد مثبت IgM سرخجه همچنان مشاهده می‌شود. از آن جایی که نزدیک شدن به مرحله‌ی حذف یک بیماری ویروسی، باعث کاهش موارد ابتلا و کاهش ارزش اخباری مثبت آزمون شناسایی آن می‌شود، در این مطالعه ارزش اخباری مثبت آزمون IgM سرخجه در شناسایی عفونت حاد مورد بررسی قرار گرفت. روش‌ها: در این پژوهش، سرم افراد مبتلا به تب و بثورات که در سه سال متوالی از سر تا سر کشور جمع‌آوری شده بود، از نظر وجود IgM اختصاصی سرخجه بررسی و برای تمام موارد IgM مثبت، سنجش IgG avidity انجام شد. یافته‌ها: ارزش اخباری آزمون IgM در شناسایی عفونت حاد سرخجه 8/15 درصد محاسبه شد. نتیجه‌گیری: جمع‌بندی نتایج نشان داد که با وجود پوشش مناسب واکسن در کشور، مشاهده‌ی بخش قابل توجهی از موارد مثبت IgM سرخجه، دلیلی به جز ابتلا به عفونت حاد سرخجه دارد. بنا بر این، برای غربال‌گری سرخجه، نباید تنها به نتیجه‌ی مثبت IgM اکتفا کرد.