شیوع مصرف غیرپزشکی ریتالین در بین دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد - Mohammad Sadeghi Bimorgh; Farzad Akbarzadeh; Aida Ayati Afin; Ali Talaei; Tayebe Jafarian; Mahdieh Mir Teimouri; Alireza Ebrahimi (فصلنامه علمی- پژوهشی اصول بهداشت روانی, 2023)
مقدمه: این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع مصرف غیرپزشکی ریتالین در بین دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد.روش‌ کار: در این مطالعه مقطعی، 607 دانشجو از 645 دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 98-1397 به روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شدند. آنها یک پرسشنامه محقق ساخته در مورد نگرش به مصرف ریتالین را تکمیل کردند که روایی آن توسط پنج روانپزشک تایید شد. داده ها با استفاده از آزمون های توصیفی، مجذور خی و نرم افزار SPSS 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته‌ها: در مطالعه حاضر 607 دانشجو (292 مرد و 315 زن) شرکت کردند. 68 نفر (2/11%) از آنها سابقه مصرف غیرپزشکی ریتالین داشتند. سایر مواد رایج در بین دانشجویان الکل (7%)، سیگار (11%) و بنزودیازپین ها (5.2%) بودند. همچنین بین جنسیت، مقطع تحصیلی و وضعیت تاهل با مصرف غیرپزشکی ریتالین در دانشجویان رابطه معنی داری وجود نداشت (05/0 P>).نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج، مصرف غیرپزشکی ریتالین در بین دانشجویان بیشتر از الکل و سیگار است. همچنین برخی از دانشجویان نسبت به مصرف ریتالین برای افزایش تمرکز و بهبود عملکرد در امتحانات دیدگاه مثبتی دارند. با توجه به احتمال وابستگی شدید به این ماده، به آگاهی بیشتر و اقدامات پیشگیرانه در بین دانشجویان، نیاز است.