توسعه‌ی یک مدل قیمت‌گذاری در یک زنجیره‌ ‌تأمین دوکاناله‌ی خرده‌فروشی و زنجیره‌ای با در نظرگرفتن تخفیف و قرارداد تسهیم درآمد - پریسا حقی مطلق; غلامرضا نصیری; مریم اسمعیلی (مدیریت زنجیره تأمین, 2022)
اغلب سازمان‌ها به منظور افزایش سهم بازار و جذب مشتریان بیشتر، برای ارائه‌ی محصولات و خدمات خود از کانال‌های مختلفی استفاده می‌نمایند. برای یک زنجیره‌ تأمین با بیش از یک کانال فروش، قیمت‌گذاری محصولات برای هر کانال یک فرآیند مهم تصمیم‌گیری به شمار می‌رود. قیمت‌گذاری‌ مناسب می‌تواند در کاهش تضاد بین کانال‌ها و افزایش سود کانال‌های موجود بسیار مؤثر باشد. در این مقاله، موضوع قیمت‌گذاری بین دو کانال خرده‌فروشی و زنجیره‌ای با در نظر گرفتن تخفیف در کانال زنجیره‌ای و قرارداد تسهیم درآمد میان تولیدکننده و فروشگاه‌های زنجیره‌ای با هدف حداکثرسازی سود در نظر گرفته شده است. به منظور اعتبارسنجی مدل، مؤلفه‌های ورودی مسئله با استفاده از روش تاگوچی تنظیم و به کمک الگوریتم فراابتکاری ازدحام ذرات حل شده است. الگوریتم به‌کار گرفته شده با توجه به زمان حل اندک آن در قیاس با نرم‌افزار گمز از کیفیت و کارایی مناسبی برخوردار است. ضمن آن که مقدار به دست آمده برای تابع هدف به کمک الگوریتم پیشنهادی در مقایسه با خروجی گمز با شکاف کمتر از 1% محاسبه شده که نشان از کارایی مناسب این الگوریتم دارد. نتایج به دست آمده نیز نشان‌دهندة تأثیرگذاری بالای تقاضای بالقوه کانال خرده‌فروشی نسبت به پارامترهای دیگر بر سود زنجیره‌ تأمین است.