Можливості застосування політичного аналізу при дослідженні міждержавної інтеграції - O. Oselska (Епістемологічні дослідження у філософії, соціальних і політичних науках, 2015)
У статті розглядається політичний аналіз як сукупність різноманітних аналітико – синтетичних методик, за допомогою яких можливо досліджувати конкретні політичні події та політичні ситуації, створювати припущення щодо їх можливого подальшого розвитку та прийняття компетентних політичних рішень. А також розкриваються можливості застосування політичного аналізу у дослідженні міждержавної інтеграції будь-якого рівня, що відкриває можливість більш реалістичних оцінок перспектив міжнародної інтеграції в цілому, так і найбільш ймовірних сценаріїв її розвитку, темпів трансформаційних змін, а також тимчасових рамок, необхідних для досягнення тих чи інших якісних рубежів в процесі поглиблення коопераційних взаємодій.