İlk Üç Sûredeki Bazı Ayetler Bağlamında Müfessir Kummî’nin Şiî Eksenli Yorumları - Mehmet Yusuf Yağır (Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2016)
Şia’nın tefsir kaynakları arasında el-Kummî’nin tefsirinin önemi büyüktür. Bu tefsir, Şii tefsir anlayışının en eski ve en temel kaynağı olarak kabul edilmektedir. Eserin müellif, tefsirini te’lif ederken bağlı bulunduğu mezhepten bağımsız hareket edememiştir. Kur’ân’ın ilk üç suresi (Fatiha, Bakara ve Âl-i İmrân) kapsamında ele aldığımız bu eserde bazı ayetler, mezhebi anlayışa uygun bir şekilde tefsir edilmiştir. Şia’yla bağlantılı olarak tefsir edilen bu ayetler, belli-başlı tefsir kitaplarıyla karşılaştırıldı. Bu eserlerde Kummî’nin fkirlerini destekleyen bir bilgiye ulaşılamamıştır.