بررسی میزان بهره‌وری بعد حرفه‌ای فدراسیون‌های ورزشی - ادگار شمعونیان; فریبا محمدیان; زهرا نوبخت رمضانی (مطالعات مدیریت ورزشی, 2019)
هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین میزان بهره‌وری فدراسیون‌های المپیکی ایران در بعد حرفه‌ای بود که ازطریق طرح پژوهشی زمینه‌یابی تحت‌تأثیر دامنة زمانی محدود، به‌عنوان طرح زمینه‌یابی روندپژوهی معرفی شده است. این پژوهش با بهره‌گیری از پرسش‌نامة پژوهشگرساخته انجام شد. روایی‌های محتوایی، صوری، ظاهری و ملاکی پرسش‌نامه بررسی و تأیید شدند. همچنین، پایایی ابزار با استفاده از آلفای کرونباخ آزمون شد و با ضریب 96/0 ضریب اعتبار مطلوبی به‌دست آمد. جامعة آماری پژوهش، مدیران ارشد فدراسیون‌های المپیکی ایران بودند که با توجه به تعداد محدود، مدیران تمام فدراسیون‌ها (تعداد = 26) به‌صورت کل‌شمار به‌عنوان نمونة آماری درنظر گرفته شدند. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آزمونتیدو گروه همبسته (برای مقایسة شاخص‌های بهره‌وری در مؤلفه‌های مالی، مادی و انسانی با تأکید بر بعد حرفه‌ای در وضعیت موجود و مطلوب و شناسایی شکاف موجود) و شدت اثر (برای بررسی میزان بهره‌وری) استفاده شد. با نگاهی به نتایج در مؤلفه مالی، با رجوع به میانگین‌ها مشخص شد که در شاخص‌های تجلیل از قهرمانان و پیشکسوتان، برگزاری اردوهای داخلی، توسعة زیرساخت‌ها و ارتقای سطح مسابقات داخلی، میانگین وضعیت مطلوب بالاتر از میانگین وضعیت موجود بود؛ ولی باوجود معناداربودنتیو شدت اثر بالا، شاخص‌های بودجة اعزام‌ها و بودجه برای استفاده از دانش، شدت اثر کمتر از 50/0 داشتند و فاصلة میانگین موجود و مطلوب به نسبت شاخص‌های دیگر مؤلفة مالی در بُعد حرفه‌ای کمتر بود. درنهایت، مشخص شد که بهره‌وری فدراسیون‌های المپیکی ایران در بعد حرفه‌ای پایین‌تر از سطح استاندارد است.