Фізичне насильство проти особи: кримінально-правовий аспект - О. Гумін (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2023)
У статті наголошується, що в історичному розвитку суспільства насильство я об’єктивний фактор супроводжує весь процес його існування. В кожну історичну епоху форми і методи цього соціального явища набувають певних специфічних змін, але сутність його залишається незмінною – це антиправове, антисоціальне, антигуманне явище.