اثر عدسی های ضد انعکاس، فتوکرمیک ضد انعکاس و پلاستیک سفید بر خیرگی ناتوان کننده - بهرام خسروی; محمد آقازاده امیری; سید مهدی طباطبایی; رضا ایرانی رشید آباد (Ṭibb-i Tavānbakhshī, 2015)
مقدمه و اهداف برای کاهش خیرگی ناتوان کننده روشهای مختلفی وجود دارد . در این مطالعه اثر عدسیهای ضد انعکاس ، فتوکرمیک ضد انعکاس و پلاستیک سفید بر خیرگی ناتوان کننده در بیماران نزدیک بین ، آستیگمات و نزدیک بین آستیگمات مرکب انجام شده است. هدف از این مطالعه مشخص کردن عدسی بود که خیرگی ناتوان کننده را بیشتر از دیگر عدسیها کاهش دهد. مواد و روش ها مطالعه به صورت  نیمه تجربی با اندازه گیری های مکرر انجام شد و  اثر عدسی های ضد انعکاس، فتوکرمیک ضد انعکاس و پلاستیک سفید بر خیرگی مقایسه شد. این مطالعه بر روی 34 نفر انجام گردید و خیرگی ناتوان کننده با بررسی اثر نور چراغ جلوی اتومبیل بر روی حساسیت تباین در شرایط  بینائی روز (فتوپیک)[1] و شرایط بینائی بینابینی (مزوپیک )[2]اندازه گیری شد. یافته ها هیچ تفاوت قابل ملاحظه ای در ارتباط با اثر عدسی ها بر روی خیرگی ناتوان کننده مشاهده نشد به استثنای حالت فرکانس فضائی 18 سیکل بر درجه که در این حالت عدسی پلاستیک سفید عملکرد بهتری را نشان داد. بحث و نتیجه گیری این مطالعه نشان داد عدسی های ضد انعکاس ، فتو کرومیک ضد انعکاس و پلاستیک سفید اثر مشابه ای بر روی خیرگی ناتوان کننده در حالت بالاتر از آستانه دارند و لزومی برای تجویز عدسی های ضد انعکاس و فتو کرمیک ضد انعکاس به منظور کاهش خیرگی ناتوان کننده وجود ندارد.