Praca bibliotekarza szkolnego w okresie nauki zdalnej - Sylwia Krieger (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Librorum, 2021)
W artykule opisano doświadczenia zdobyte w pracy bibliotekarza w okresie nauki zdalnej i hybrydowej w czasie pandemii COVID-19. Celem niniejszego tekstu jest wskazanie nowych metod i narzędzi wykorzystywanych podczas pracy w tym okresie (Teams, Forms, Live Worksheet, Vocaroo), a także podzielenie się dobrymi praktykami, które najlepiej sprawdziły się w działalności biblioteki szkolnej. Artykuł powstał na podstawie własnych doświadczeń, działań zrealizowanych w bibliotece oraz materiałów wykorzystanych przez Autorkę w pracy z czytelnikiem, dostępnych w czasopiśmie „Biblioteka w szkole”.