بررسی تأثیر استراتژی سازمانی بر تقاضای بیمه عمر (مورد مطالعه: شرکت های بیمه استان بوشهر) - عظیمه حمیدیان; اسماعیل کمالی راد (مطالعات مدیریت و توسعه پایدار, 2021)
بیمه عمر مانند سایر بیمه‌ها، پاسخ‌گوی تشویش و نگرانی خاطر افراد یـک جامعـه است. نگرانی بیمه گذار از حوادث نامنتظره مثل ازکارافتـادگی و فـوت اسـت یـا از  تغییر شرایط درآمدی و اقتصادی خانواده سرچشمه مـی‌گیـرد. در ایـن نـوع بیمـه، بیمه گذار می‌تواند بر حسـب شـرط دریافـت مزایـای بیمـه نامـه (حیـات یـا فـوت بیمه شده)، نحوه دریافت مزایا (یکجا یا به صورت مستمری)، زمان دریافت مزایـا و پرداخت حق بیمه، هر نوع بیمه نامـه‌ای را کـه پاسـخ‌گـوی نیازهـایش باشـد، خریداری کند. این پژوهش به‌منظور بررسی تأثیر استراتژی سازمانی بر تقاضای بیمه عمر در شرکت‌های بیمه استان بوشهر انجام شد. در این پژوهش متغیرهای پژوهش به‌وسیله پرسشنامه مورد ارزیابی قرار گرفت. پرسشنامه بین 136 نفر نمونه از جامعه آماری شامل کلیه مدیران و کارشناسان شرکت‌های بیمه استان بوشهر توزیع شد. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود. جهت پاسخ به سؤالات و بررسی فرضیات تحقیق با نرم‌افزار Smart-PLS از روش بررسی معادلات ساختاری و تحلیل مسیر به روش حداقل مربعات جزئی استفاده گردید. نتایج پژوهش حاکی از آن است که هر سه استراتژی سازمانی (استراتژی رسوخ در بازار، استراتژی توسعه و استراتژی توسعه محصول) بر تقاضای بیمه عمر در شرکت‌های بیمه استان بوشهر تأثیر معنی‌داری دارند. نتایج همچنین نشان داد که استراتژی توسعه محصول بیشترین تأثیر را بر تقاضای بیمه عمر در شرکت‌های بیمه استان بوشهر دارد.