Rodzaj literacki i zarys problematyki dzieła „De patientia” św. Augustyna - Zbigniew Wróbel (Vox Patrum, 1999)
Dissertatiuncula haec ex quattuor partibus constat. Quae autem partes sunt: ortus opusculi De patientia, genus litterarium illiusque litterarii fontes necnon aliae particulares quaestiones de hoc tractatu.