La difusió d’informació pública com a instrument per a la prevenció de la corrupció: una aproximació des de la legislació autonòmica - Agustí Cerrillo i Martínez (Revista Catalana de Dret Públic, 2016)
La transparència facilita el seguiment de l’activitat dels càrrecs i dels treballadors públics, i dificulta que sorgeixin els conflictes d’interessos i la corrupció, que floreixen tan bé en l’opacitat i el secret. Tal com han posat en relleu diversos estudis empírics, l’augment d’informació suposa una reducció de la corrupció.