برآورد زیتوده روی زمین درختان کم قطر ممرز، راش و انجیلی با استفاده از مدل رگرسیون توانی - هرمز سهرابی; اردلان دریایی (پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل, 2015)
امروزه اندازه‌گیری زیتوده درختان جنگلی از جنبه‌های گوناگون مورد توجه است و در این میان برآورد زیتوده درختان کم‌قطر به عنوان بخش فراموش شده در اندازه‌گیری‌ها دارای اهمیت است. هدف این تحقیق توسعه مدل‌های رگرسیون توانی برای برآورد زیتوده ساقه، شاخه، برگ، پوست و کل در درختان کم قطر گونه‌های ممرز، راش و انجیلی است. به این منظور 9 پایه سالم از هر گونه با قطر برابر سینه 2 تا 8 سانتی‌متر به طور تصادفی انتخاب و قطر یقه، قطر در ارتفاع برابر سینه، قطر در ارتفاع شروع تاج، قطر تاج و ارتفاع اندازه‌گیری شد. سپس درختان قطع شده و وزن تر بخش‌های مختلف اندازه گیری شد. از هر بخش نمونه‌ای به آزمایشگاه منتقل و درصد وزن خشک به دست آمد. با استفاده از تحلیل رگرسیون توانی مناسب-ترین معادلات برای برآورد زیتوده بخش‌های مختلف درختان انتخاب شدند. نتایج نشان داد که از بین متغیرهای مستقل، قطر برابر سینه مناسب‌ترین برآوردکننده زیتوده برای بخش‌های چوبی درختان کم‌قطر است و با استفاده از آن می‌توان معادلاتی با ضریب تبیین بالا تولید نمود. اما ارائه مدل‌های رگرسیونی برای اندام‌های غیر چوبی درختان کم‌قطر با دقت مناسب ممکن نیست.