TÜRK MUHALEFET GELENEĞİNDE “DEMOKRAT PARTİ” - Safiye Ate Durç (Mukaddime, 2010)
Bu çalışma, Türk muhalefet geleneğinde önemli bir yeri olan Demokrat Parti’nin (DP) muhalefet anlayışını incelemektedir. Türkiye’nin muhalefet serüvenini Osmanlıda yaşanan isyan hareketlerine kadar götürmek mümkündür. Ancak yasal zeminlerde muhalefet, çok partili hayata geçişle, yani 1946 yılı ile birlikte başlamıştır. Peki DP, ne kadar muhalif olabilmiş, Türkiye’nin muhalefet geleneğine nasıl bir etkide bulunmuştur?