مطالعه تأثیر آلایش بر خواص ترابرد الکترونی بوروفین گرافین گونه با محاسبات ابتدا به ساکن - منصوره پشنگ پور; سمیه فتوحی (پژوهش سیستم‌های بس‌ذره‌ای, 2021)
چکیدهدر این مقاله، بوروفین گرافین‌گونه که اخیراً ساخت تجربی آن روی زیر لایه )111Al( گزارش شده‌است و سه ساختار آلاییده آن با بور، کربن و نیتروژن از طریق نظریه تابعی چگالی مطالعه شده‌است. چگالی حالات کلی و جزئی، ساختار نوارهای انرژی، چگالی بار، رسانش کوانتمی و نمودارهای جریان-ولتاژ این ساختارها بررسی و مقایسه شده‌اند. نتایج نشان می‌دهد که بوروفین گرافین ‌گونه فلز است و همانند گرافین، نقطه دیراکی با رابطه پاشندگی خطی داشته که در مکانی بالاتر از تراز فرمی قرار دارد و آلایش آن با اتم های بور، کربن و نیتروژن باعث جابجایی مکان نقطه دیراک می‌گردد. اتم‌های بور در بوروفین آلایش شده درگیر پیوندهای یونی می‌شوند. همچنین نتایج نشان می‌دهد که نمودارهای جریان-ولتاژ ساختارهای مورد مطالعه رفتار اهمی دارند. چگالی جریان ناهمسانگرد در دو راستای زیگزاگ و آرمچیر با قابلیت کنترل جریان توسط آلایش، استفاده از این ماده دو بعدی را در طراحی سویچ‌های نانو الکترونیک ممکن می‌سازد.