O que as personaxes len - Patricia A. Janeiro (2i Revista de Estudos de Identidade e Intermedialidade, 2020)
A literatura está presente na ficción televisiva a través das adaptacións, pero as obras literarias tamén se amosan de forma directa na pantalla, ben como homenaxe ás fontes das que beben os creadores, para establecer a atmósfera dun episodio ou dun arco argumental, ou cun fin didáctico.