Proksimal Jejunal Yerleşimli Gastrointestinal Stromal Tümör ve Acil Cerrahi Tedavisi: Olgu Sunumu - Adnan Şahin; Hasan Polat; Özgür Türk (Sakarya Tıp Dergisi, 2015)
Gastrointestinal stromal tümörler (GİST) gastrointestinal sistemin en yaygın mezenkimal tümörleridir. En sık görülen lokalizasyonlar mide (%50-60) ve ince barsak (%20-30) dır. Tümör boyutunun artışı ile semptomatik hale gelmekte ve acil cerrahi gereksinimi artmaktadır. Elli iki yaşında bir erkek hasta akut batın bulguları ile başvurdu. Acil cerrahi uygulandı ve 10x9x3 cm boyutunda kitle temiz cerrahi sınırlarla rezeke edildi. Histopatolojik incelemesinde gastrointestinal stromal tümör olduğu saptandı. Bu vakayı hem nadir olarak karşılaşılması hem de acil cerrahi müdahele gereksinimi olabileceğini hatırlatmak amacıyla sunduk.