Розв’язання логічних задач як база для розвитку логічного мислення та вміння розв’язувати задачі - Георгій Ісаакович Скороход (Освітній вимір, 2017)
У статті розібрані розв’язки 10 логічних задач, для розв’язання яких застосовані такі методи, як дедукція, переформулювання вимоги задачі, створення адекватної математичної моделі, звуження області пошуку рішення, формулювання послідовності запитань та відповідей, порівняння, формування віртуальної ситуації і порівняння її з реальною, пошук і використання інваріанта перетворень, метод зворотних перетворень. Для деяких завдань сформульовано узагальнений тип завдання.