به‌سازی سازه‌های بتن‌آرمۀبلند و نامنظم با مهاربند فولادی تحت تحلیل استاتیکی و دینامیکی غیرخطی - حسین جراحی فریز; ابوالقاسم کرامتی (مهندسی عمران فردوسی, 2017)
یک ساختمان بنا به علل مختلفی هم‌چون تغییر کاربری ساختمان، تغییرات در استانداردهای طراحی و یا نقص در طراحی و اجرای ساختمان، ممکن است نیاز به مقاوم‌سازی داشته باشد. یکی از روش‌هایی که در سال‌های اخیر برای مقاوم‌سازی لرزه‌ای قاب‌های بتن‌آرمه کاربرد دارد، تقویت سازه بااستفاده از مهاربندهای فولادی است. در این مقاله بااستفاده از روش تحلیل استاتیکی غیرخطی و دینامیکی غیرخطی، ابتدا نحوۀ تشکیل مفاصل پلاستیک و سطوح عملکرد تأمین‌شده توسط سازه‌های بتن‌آرمه‌ تعیین می‌شود، سپس این سازه‌ها بااستفاده از مهاربندهای فولادی تقویت‌شده و سطح عملکرد آنها مجدداً تعیین می‌شود و با حالت اول مقایسه می‌گردد. مدل‌ها از دو پلان مختلف و در دو حالت 10 و 15 طبقه انتخاب شده‌اند. ضمن این‌که سازه‌های مورد بررسی در این مقاله علاوه بر بلند بودن، از نوع نامنظم در پلان انتخاب شده‌اند تا اثر این نامنظمی نیز در نتایج قابل بررسی باشد. نتایج به‌دست‌آمده نشان می‌دهد کاربرد مهاربند فولادی موجب ارتقای قابل توجه سطح عملکرد و ظرفیت لرزه‌ای سازه ‌شده‌است.