En gjennomgang av elleve årganger med forskning på høyere utdanning i Uniped og tanker om tidsskriftets vei videre. - Ådne Danielsen (Uniped, 2023)
I denne studien blir artikler som er publisert i tidsskriftet Uniped i perioden 2011 til og med 2021, analysert. I alt 292 artikler er gjennomgått. Analysen tar utgangspunkt i hvordan forskning på høyere utdanning kan deles inn i bestemte temaområder. Søkelyset blir satt på hva slags temaområder som blir behandlet i de studerte årgangene. I tillegg blir bruken av metode og teori også studert. Funnene viser at forskning som er orientert mot undervisning og læring i høyere utdanning, som forventet dominerer. Men også andre temaområder blir berørt. Med utgangspunkt i funnene blir Unipeds posisjon og fremtid som et unikt norsk tidsskrift for universitets- og høyskolesektoren diskutert. Det blir satt spørsmålstegn ved om tidsskriftet bør fortsette i samme spor som før, eller om søkelyset mer bevisst bør rettes inn mot flere temaområder enn dem som preger tidsskriftet nå. Det blir argumentert for det siste, at flere temaområder bør inkluderes, slik at tidsskriftets unike posisjon kan styrkes. Det innebærer at både tidsskriftets navn og profil bør vurderes.