„Итика Јерополитика“ Саве Дамјанова или Како је Кодер фон Дамјаненко (п)остао (Чо)(Да)Вук (Караџић) и заволео лепу Дестино - Vesna D. Jusufović (Filolog, 2016)
У овом приказу покушаћемо да пружимо једно могуће тумачење комплексног односа између двоје јунака књижевног дела Итика Јерополитика@Вук аутора Саве Дамјанова. Ко је Дестино? Ко је ЧО(ДА)ВУК? Каква је природа њихове Љубави? Да ли је у питању класична садо-мазохистичка релација и, ако јесте – ко је од њих доминантнији? Да ли ce и на који начин Вечност умешала у ту причу? Да ли је та љубав предодређена Судбином или је судбина „прекројена“ рађањем Љубави? Могу ли се уопште токови Судбине променити? У овом тексту отворили смо само нека од питања, а тумачења се нису ни приближно исцрпела.