Особливості реалізації «деокупаційного законодавства» України в умовах проведення операції об’єднаних сил - Володимир Шульгін; Володимир Пашинський (Social Development & Security, 2019)
У статті аналізуються теоретико-правові, законотворчі та нормотворчі аспекти ефективності юридичного механізму реалізації «деокупаційного законодавства» України особливого періоду. З’ясовано, що стартовий законодавчо-нормативний блок містить окремі деструктивні юридичні конструкції, які здатні деформувати підзаконний (військово-відомчий) рівень процесу реалізації військового законодавства України в умовах проведення операції об’єднаних сил. Запропоновано шляхи нейтралізації деструктивних (формальних, дублюючих, декларативних, колізійних) юридичних конструкцій з метою оптимізації дієвого, військово-силового та організаційно-правового механізму повернення тимчасово окупованих територій на Сході України.