Land en volk in Deuteronomium - M. H. O. Kloppers (Verbum et Ecclesia, 1982)
Die term "land" neem "n baie belangrike plek in die boek Deuteronomium in. Trouens, dit is so "n deurlopende tema dat die inbesitname van die beloofde land nie geignoreer kan word wanneer die boodskap van hierdie boek bepaal word nie. In hierdie artikel gaan die gegewens ten opsigte van die "land" versamel word en die belangrikste afleidinge bepaal word.