آنالیز مولکولی ژن NS از ساب تایپ H9N2 ویروس آنفلوانزا A در صنعت طیور ایران طی سال های 2016-2007 - زهرا کیوانلو; عبدالحمید شوشتری (مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار, 2020)
ویروس آنفلوانزا H9N2 با توجه به دامنه میزبانی بسیار وسیع و به علت بازآرایی ژن اهمیت بالایی دارد که احتمال رد شدن از سد بین گونه ای را تسهیل می کند. این مطالعه اطلاعات مفیدی را در رابطه با همگن بودن ژن H9N2 ویروس آنفلوانزای پرندگان ایران با دیگر ویروس های آنفلوآنزا پرندگان کشورهای پاکستان و اسرائیل در سال های متوالی نشان می دهد که تاکید کننده ضرورت نظارت مستمر بر ژن های ویروس آنفلوانزا و بررسی تکامل سویه های آن در منطقه می باشد. مطالعه حاضر روی سکانس ژن NS 10 جدایه ویروس آنفلوآنزا تحت تیپ H9N2 از سال 2016-2007 انجام شد و پس از تکثیر با روش RT-PCR و استخراج ژنوم، ژن ها بطور کامل توالی یابی (با همان پرایمری که برای تکثیر ژن ها استفاده شده بود، انجام شد) و پس ازآن مورد آنالیز فیلوژنیک قرار گرفت. تمامی این10 جدایه در الل A و در تحت دودمان Korean با موتیف اسید آمینه در لیگاند PDZ KSEI قرار گرفتند که این مساله قرابت ژن های ویروس های پاکستانی را به جدایه های ایران نشان می دهد. ویروس های H9N2 از نظر ایجاد بیماری زایی فوق حاد نیستند اما با انتقال به گونه های پستاندار مثل انسان بیماری خفیفی را ایجاد می کنند. این ویروس ها علاوه بر اتصال به گیرنده های اختصاصی طیور، این توانایی را دارند که با تغییراتی در اسیدآمینه، به گیرنده هایی شبیه به استرین نوع انسانی اتصال یابند.