Socialnogeografska zgradba slovenskih mest na kvalitetnem prehodu - Mirko Pak (Dela, 1995)
Na primerih nekaterih elementov socialne zgradbe Ljubljane, Maribora, Kranja in Velenja je prikazan najnovejši razvoj socialnogeografske zgradbe, ki je zajel vsa slovenska mesta.