مروری بر خواص ضد انعقادی و ضد سرطانی پلی ساکارید فوکوئیدان، استخراج شده از جلبک های قهوه ای - علیرضا رادخواه; اسماعیل صادقی نژاد ماسوله (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان, 2020)
جلبک‌ها یکی از مهم‌ترین منابع طبیعی ارزشمند در جهان به شمار می‌روند. این موجودات دارای ترکیبات زیست‌فعال هستند که در زمینه‌های پزشکی و داروسازی بسیار مورد استفاده قرار گرفته‌اند. فوکوئیدان یکی از پلی‌ساکاریدهای سولفاته محسوب می‌شود که از جلبک‌های دریایی و عمدتاً از جلبک‌های قهوه‌ای استخراج می‌شود. در سال های اخیر، این پلی‌ساکارید به‌عنوان یک عامل ضد انعقادی و ضد سرطانی شناخته شده است. خوشبخاته کشور ایران به دلیل برخورداری از برخی از گونه‌های جلبک قهوه‌ای نظیر جنس سارگاسوم، پتانسیل زیادی برای استخراج این ترکیب ارزشمند دارد. بررسی خواص درمانی فوکوئیدان می‌تواند جنبه های متعددی از فعالیت‌های بیولوژیکی این ترکیب مهم را آشکار سازد. مطالعه حاضر که با هدف بررسی فعالیت‌های ضدانعقادی و ضدسرطانی پلی‌ساکارید فوکوئیدان صورت گرفته است، می‌تواند در انعکاس خواص و فعالیت‌های بیولوژیکی این پلی‌ساکارید ارزشمند کارساز و مثمر ثمر باشد.