بررسی دو گونه جنسPteris در جنگل های شمال ایران به روش آناتومی - آرمان محمودی اطاقوری; صدیقه کلیج; زکیه مدهوشی (زیست‌شناسی کاربردی, 2017)
هدف تحقیق، بررسی آناتومی دو گونه از جنس پتریس و ارزیابی میزان شباهتها و تفاوتهای بین آنها در جنگل های شمال ایران بوده است. اهمیت مطالعه ی این جنس از آن رو است که یافته های حاصل از آن می تواند در تهیه و نگارش فلور ایران و کلید شناسایی در خصوص این دو گونه یاریگر باشد. به همین منظور جمعیت های این دو گونه از جنس پتریس یعنی Pteris cretica و Pteris dentata از جنگل های مازندران، گیلان و گلستان جمع آوری گردید. نتایج حاصل از یافته ها نشان می دهد این دو گونه سرخس، از نظر آناتومی بر اساس مولفه اصلی اول، دوم و چهارم باهم متفاوت، ولی از نظر مولفه های اصلی دیگر باهم تفاوت معنی داری ندارند. ضمنا در میان جمعیت های گونه دنتاتا بر اساس مولفه های اصلی به جز مولفه ششم، تفاوت معنی داری مشاهده شد که می تواند نشان دهنده وجود بیش از یک زیر گونه از دنتاتا درشمال ایران باشد.نتایج حاصل از یافته ها نشان می دهد این دو گونه سرخس، از نظر آناتومی بر اساس مولفه اصلی اول، دوم و چهارم باهم متفاوت، ولی از نظر مولفه های اصلی دیگر باهم تفاوت معنی داری ندارند. ضمنا در میان جمعیت های گونه دنتاتا بر اساس مولفه های اصلی به جز مولفه ششم، تفاوت معنی داری مشاهده شد که می تواند نشان دهنده وجود بیش از یک زیر گونه از دنتاتا درشمال ایران باشد.