Sesalska favna iz bronastodobnega najdišča Mali Otavnik pri Bistri na Ljubljanskem barju - Borut Toškan (Arheološki Vestnik, 2008)
V  sicer  skromnem  (N  =  148,  NISP  =  72)  favnističnem  vzorcu  iz  bronastodobnega  najdišča  Mali  Otavnik  pri  Bistri  (Ljubljansko barje, osrednja Slovenija) je bilo zastopanih naj-manj  13  vrst  velikih  sesalcev,  od  tega  le  pet  domačih.  Lovne  vrste  prevladujejo  tudi  po  številu  določenih  primerkov,  saj  njihov  delež  presega  70  %  NISP.  V  tem  smislu  Mali  Otavnik  bistveno odstopa od večine sočasnih najdišč v širši regiji, kjer je (ostankov) lovnih vrst praviloma le za vzorec. Med verjetnejše vzroke  za  nenavadno  favnistično  sliko  tukaj  obravnavanega  najdišča sodijo kulturne preference tam živečih ljudi, specifične naravne danosti Ljubljanskega barja v bronasti dobi ter morda tudi sama funkcija naselbine.