بهینه‌سازی همزمان قابلیت اطمینان و هزینه‌ی طراحی در سیستم‌های سری ـ موازی k-o‌u‌t-o‌f-n با در نظرگرفتن نرخ خرابی وابسته به تعداد اجزای در حال کار - مانی شریفی; کامران دشتی ملجائی; قاسم چراغ (مهندسی صنایع و مدیریت شریف, 2016)
در این نوشتار مدل جدیدی برای مسئله‌ی تخصیص افزونگی با ساختار سریٓـ موازی و زیرسیستم‌های k-o‌u‌t-o‌f-n با در نظر گرفتن «نرخ خرابی وابسته به تعداد اجزای در حال کار» ارائه شده که در آن سیاست افزونگی آماده به کار سرد یا فعال برای زیرسیستم‌ها در نظر گرفته می‌شود. هدف، تعیین سیاست افزونگی، نوع و تعداد اجزاء مازاد تخصیص یافته به هر زیرسیستم به‌منظور بیشینه‌سازی قابلیت اطمینان و کمینه‌سازی هزینه‌ی کل سیستم تحت محدودیت وزن است. به‌دلیل N‌P-h‌a‌r‌d بودن مسئله از دو الگوریتم فراابتکاری «الگوریتم ژنتیک مرتب‌سازی نامغلوب ۲» (N‌S‌G‌A I‌I) و «الگوریتم ژنتیک رتبه‌بندی نامغلوب» )N‌R‌G‌A( برای حل مدل و از روش سطح پاسخ برای تنظیم پارامترها استفاده شده است. همچنین با استفاده از پنج شاخص عملکردی، عملکرد الگوریتم‌ها مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است. در انتها نیز برای تحلیل نتایج و اثبات درستی روند استفاده از این الگوریتم‌ها از آزمون فرض استفاده شده است.