ОСОБЛИВОСТІ МОДЕЛЮВАННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ В УМОВАХ ФОРМУВАННЯ ЦИФРОВОЇ ЕКОНОМІКИ - Tetiana Shmatkovska; Mykola Dziamulych; Olena Stashchuk (Економіка та суспільство, 2021)
Стаття присвячена дослідженню актуальних питань моделювання бізнес-процесів в умовах системних трансформацій економічних відносин в процесі формування цифрової економіки та посилення технологічного впливу на складні економічні системи. Основну увагу зосереджено на вивченні та систематизації особливостей процесу моделювання бізнес-процесів із застосуванням когнітивних технологій та штучного інтелекту, а також впливу великих даних на застосування специфічних економетричних методів в процесі прогнозування та планування розвитку бізнес-процесів як на рівні окремих підприємств, так і при врахуванні динаміки ринкових змін загалом. Визначено пріоритетні напрямки бізнес-моделювання в складних економічних системах із застосуванням нових інформаційних технологій, формування та швидкий розвиток яких обумовлено розвитком цифрової економіки.